27.kolo Nedilja 2018./2019.

Nakon šta smo u prošlom kolu zbog radova na instalacijama dio utakmica morali odigrati na terenima na Kili, struja je u nedilju ponovno spojena i zadnje kolo Zidić-Lige ove sezone je cijelo odigrano na terenu Studentskog centra u Spinutu.

U prvoj utakmici dana razriješeno je pitanje prvaka devete sezone Zidić-Lige, dok se u ništa manje zanimljivim utakmicama nakon nje odredio i konačni poredak na tablici. Naime NK Çutur Döner je rezultatom 5:1 pobjedio upravo prošlogodišnje prvake MNK Čunoglavce pa je tako i simbolično došlo do promjene prvaka u Zidić-Ligi. Potom su Falange slavile protiv ekipe Ima i gorih dok su Los Kostolomikosi pobjedili Bugarske skitnice što bi značilo da su Falange viceprvaci lige, a ekipa Los Kostolomikos je osvojila treće misto.

Eto tako nam je kroz dramu i manje-više odigranih 27. kola završila deveta sezona i sad nam ostaje još za kraj utakmica superkupa između STatista i Çutur Dönera sa završnom feštom di ćemo podilit nagrade i proglasit najbolje pojedince u ovoj sezoni.

Naime, kako je obećano još za davnih početaka same Lige, po našen staron dobron običaju, sezona će završiti u velikom stilu i to na najbolji mogući način, što znači uz pivo, vino, gradeladu, druženje van terena te superkup i revijalnu utakmicu u kojoj će sudjelovati sve ekipe Lige.

Stoga, krenimo redom i predstavimo plan događanja:

Dakle, u nedjelju 16. lipnja 2019. sa početkom u 18:00 sati na malon terenu nogometnog kluba Omladinac u utakmici superkupa snage će odmjeriti pobjednici liga STatisti DEMS i NK Çutur Döner, a nakon završetka utakmice superkupa na novom velikom terenu sa umjetnom travom koji se nalazi svega 100 metara izad njega odigrat će se revijalna utakmica poluhumanitarnog karaktera* i to između ekipa lige Subota i Nedilja od kojih će svaka na terenu imati po 11 igrača (10+1) plus neograničen broj rezervnih igrača.

Članovi ekipa iz Zidić-Lige Subota nastupat će u bijelim majicama i dresovima protiv ekipa Zidić-Lige Nedilja u crnim majicama.

Ova posljednja utakmica sezone “najslobodnije lige na svitu” na zahtjev gledatelja i TV kuća igra se punih 90 minuta, što znači do cca 21:00 sati kada se odrađuje tuširanje u svlačionicama uz teren, a nakon čega, oko 21:15 na teraci uz teren kompleksa, koje izgledaju “skoro ka restoran”- prema riječima predsjednika kluba, slijedi proglašenje najbolje ekipe, najboljeg strijelca, najboljeg golmana i najbolje petorke obje Lige.

Na istom mjestu nakon izbora laureata kreće se u mesno obžderavanje i alkoholiziranje svega i svime što bude dostupno, a s ciljem uvijek dobre organizacije, ovim putem molimo sve voditelje ekipa da nam jave koliko ljudi iz njihove ekipe planira prisustvovati ovoj vatrogasnoj zabavi kako bi pripreme protekle što bolje.

Sportski pozdrav!

*poluhumanitarni karakter znači da će Zidić-Liga podmiriti sve troškove iznajmljivanja terena i spize, a simbolična cijena popijenog pića (10-12 kn po polovici litre piva ili sokova) će se platiti NK Omladincu koji će dijelom tih sredstava nastaviti obnavljati klupske prostorije i inventar svog 100-godišnjeg kluba

Zidić-Liga Nedilja

5 - 1
11 - 5
2 - 3
6 - 5
5 - 9

27.k ZL-N 2018.2019 – zapisnik

Momčad kola:

Vjeran Bubalo (GK) – NK Çutur Döner

Bože Madunić – Favela

Petar Gudelj – Los Kostolomikos

Damir Vukasović – MNK Falange

Karlo Čizmić – UB Noževi

Current day month ye@r *

  Idi na prethodnu stranicu